top of page

Arm- en of Dijlift

Na gewichtsverlies of door het verouderen kunnen we last krijgen van overtollige huid (en/of vet) thv de binnenzijde van de armen en/of dijen. Het kan je zelfvertrouwen een deuk geven, tijdens het sporten of in de zomer als je geen korte mouwen of shorten meer durft dragen. 

Bij een arm- en dijlift wordt meestal liposuctie met wegname van overtollige huid gecombineerd. Dit gebeurt onder algemene narcose in dagziekenhuis. Je kan 's avonds naar huis met een drukkous of drukpanty dewelke je 6 weken best aanhoudt (uiteraard mag je deze uitdoen om te douchen!). 

De wonden worden onderhuids genaaid met verteerbare draadjes; deze uiteinden worden afgeknipt op de consultatie 2 weken na de ingreep. Best dan 6 weken voorzichtig zijn met sporten, en zeker niet gaan zwemmen. 

Zoals elke ingreep zijn er nadelen (zwelling, blauwe plekken, wat pijn -doch draaglijk), maar ook potentiele risico's (wonddehiscentie, huidnecrose, hypertrofie littekens, lymfoedeem, pijn, ...). Op de consultatie zal dr Craggs de voor- en nadelen met u bespreken. 

Voor een goede wondgenezing is het erg belangrijk dat uw gewicht stabiel is gedurende minstens 6 maand (dus niet actief afvallen voor een ingreep omdat je lichaam dan in afbraakmodus is). Eventueel kan je voorafgaand aan de ingreep vitamineC-collageen tabletten nemen om de wondzorg te ondersteunen. De ochtend van de ingreep raadt dr Craggs ook altijd aan te douchen met een antiseptische zeep zoals isobetadine. 

In ruil voor een litteken aan de binnenzijde van uw armen en/of dijen krijgt u terug een strakkere contour van arm en/of benen. Dit is een erg persoonlijke keuze. 

bottom of page