Ingrepen met een riziv nomenclatuur

Ingrepen met een code > K100 gaan steeds door in het St Vincentius ziekenhuis op slechts 30min van Jabbeke. Er wordt voor deze ingrepen een supplement aangerekend tot max 150% op het riziv tarief. Voor ingrepen met een esthetisch karakter wordt een vast bedrag aangerekend in overeenstemming met de directie van het ziekenhuis en hierover kan niet onderhandeld worden.

Ingrepen zonder riziv nomenclatuur

Dit zijn niet door het riziv terugbetaalde ingrepen omdat ze 100% esthetische ingrepen zijn zonder "functionele hinder". De patiënte betaalt het volledige bedrag dus zelf (chirurugie, anesthesie, opname ziekenhuis, medicatie, ...).  Indien de ingreep doorgaat in het St Vincentiusziekenhuis worden de tarieven gehanteerd zoals overeengekomen met de directie. Hierover kan niet onderhandeld worden.

Ingrepen met riziv nomenclatuur in Jabbeke

In Jabbeke op de praktijk worden enkel ingrepen met een riziv code < K100 uitgevoerd. Er wordt een supplement van 50-100€ gevraagd ifv de complexiteit van de ingreep.

Behandelingen en ingrepen zonder riziv nomenclatuur in Jabbeke

Behandelingen voor rimpeltjes, esthetische correcties worden niet vergoed door de mutualiteit. De prijs wordt u tijdens de eerste consultatie gecommuniceerd.

Wel geaccrediteerd, maar niet geconventioneerd

Dr Craggs is geaccrediteerd, erkend plastisch chirurg, maar is niet geconventioneerd waardoor het haar toegelaten is supplementen aan te rekenen. Hierbij volgt ze de richtijnen zoals hierboven beschreven.

 

Betalen op de praktijk te Jabbeke

U kan bij Dr Craggs zowel contant als met de kaart betalen. 

 

21% btw voor esthetische ingrepen zonder riziv nomenclatuur

De btw-vrijstelling van toepassing op plastische chirurgie met een esthetisch karakter is sinds 01.01.2016 opgeheven.

Meer informatie over deze nieuwe wetgeving vindt u terug in de beslissing nr. E.T. 127.740 van 22.03.2016