top of page
cryolipolyse behandeling.jpg

CRYOLIPOLYSE

Cryolipolyse of vetbevriezing

Cryolipolyse is een techniek om plaatselijk vet te verwijderen . De vetcellen worden afgekoeld tot -5°C waardoor ze door gecontroleerde celdoding (apoptose) afsterven en dan in de volgende maanden door het eigen immuunsysteem worden afgebroken.  Je kan hierbij moeilijkere zones zoals de kin, binnenzijde armen, binnenzijde benen, love handles, ...  heel gericht aanpakken. 

 

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de dikte van de vetlaag. Het vervangt nooit een gezond, gebalanceerd dieet en lichaamsbeweging, maar kan wel helpen de hardnekkige zones gerichter aan te pakken. 

In tegenstelling tot een liposuctie (heelkundige ingreep waarbij het vet onder narcose door middel van een cannule weggezogen wordt) is de hoeveelheid vet die per keer afsterft niet te voorspellen. U moet rekenen op verschillende behandelingen met telkens minstens 4-6 weken tussen behandelingen. 

Het afdrijven van de dode vetcellen kan versneld worden door een behandeling met LPG een aantal dagen na de cryolipolyse. Hiervoor kan u terecht bij Skin & Health te Sint Andries en Gent. 

Indien u graag over gaat naar een behandeling, is het belangrijk dat u niet lijdt aan: 

Historiek (die het uitvoeren van de behandeling onmogelijk maakt) :

□  Kanker

□  Nierfalen

□  Niet behandelde endocriene aandoeningen

□  Ernstige bloedsomloopsproblemen (met innemen van antistollingsmiddelen)

□  Aandoeningen waarin kou een verzwarende of activerende factor is (cryoglobulinemie, syndroom van Raynaud, …..)

□  Open wonde, ontstoken wonde, hernia, recent litteken…

 

Eventuele neveneffecten van de behandeling

Oedeem, roodheid, een blaartje, zwelling, prikkelingen, jeuk, gevoelloosheid, overgevoeligheid, een bloeduitstorting of spierpijn, eventueel een tijdelijke verkleuring van de huid. De meeste neveneffecten zijn van korte duur (Ongeveer 1 week).

Hoe maak ik een afspraak? 

Om u zo correct mogelijk te behandelen raad ik eerst een intake consultatie aan (kostprijs consultatie 50€) waarbij de verschillende opties met u worden besproken. U kan een afspraak maken online of telefonisch via 050/55.54.11. 

Prijs van een behandeling is 350€ incl 21% btw (hiermee kunnen 1 tot 2 zones behandeld worden, vb beide love handles, beide binnenzijde armen, kin en buik, .... . 

Tot binnenkort!

bottom of page