top of page

Zonnebescherming: doen!


Vaak krijg ik de vraag welke dagcrème ik aanraad. Volgens het KISS principe (Keep It Simple Stupid) gebruik je dan best een dagcrème met factor 30 (UVA en UVB); ook in de winter.


In de loop van de dag kan je dan een face mist SPF50 gebruiken: een niet vette spray waarmee je jezelf extra beschermt als je over de middag buiten een slaatje gaat eten. Op echt mooie dagen raad ik aan de dag te starten met een drytouch factor 50 zonnecrème.


De dry touch zonnecrèmes werden ontwikkeld voor mensen met neiging tot acné, maar dringen snel in de huid in en voelen niet vettig aan.
De zon schijnt altijd. Ook als hij niet schijnt. UV-A zorgt voor "A-ging" van de huid (huidverouderig, rimpeltjes, pigmentvlekken), UV-B veroorzaakt de zonneBrand. UV-A kan in tegenstelling tot UV-B door het vensterraam. Het is dus niet omdat je een kantoorjob hebt, dat je je 's morgens niet moet insmeren. Mensen die gevoelig zijn voor de zon omwille van zonne-allergie of neiging tot melasma (zwangerschapsmaker, pigmentaanmaak), kunnen eventueel kiezen voor getinte zonecrèmes dewelke nog meer beschermt.


Naast je zonnecrème draag je best ook een goede zonnebril. Een zonnebril staat leuk op je snoet, maar moet ook afdoende beschermen. De kleur van de brilglazen zegt niets over de bescherming tegen (onzichtbare) UV-straling, donker betekent dus niet dat u beter beschermd bent. Het enige wat de kleur doet is het zichtbare licht reduceren en uw ogen beschermen tegen verblinding door het zichtbare licht. Koop uw zonnebril dus best bij een erkende optieker, en vraag raad. Duurder betekent niet altijd beter. Sommige exclusieve huizen verkopen mooie zonnebrillen die echter niet beschermen. Laat u dus niet vangen.
Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page